Kuoron esittely

Kuoron esittely

PKK Dominanten seniorikuoroksi vuonna 1994 perustettu espoolainen Kamarikuoro Dimus toimi helmikuuhun 2006 asti nimellä Demenante. Dimus-koron nimen loppuosa viittaa luonnollisesti musiikkiin ja alkuosasta löytyy monen ammatti - DI. Kuoroa johtaa syyskuusta 2020 mus.kand. Anna-Elina Norjanen.

Kamarikuoro Dimus esiintyy muutaman kerran vuodessa kotimaassa, mikä antaa tavoitteellisuutta ja rytmiä harjoitteluun. Parin vuoden välein kuoro tekee esiintymismatkoja myös ulkomaille, viimeisimpinä kohteina Pietari v. 2013, Itävalta v. 2011, Tsekki v. 2010, Saksa 2006, Pietari 2014, Barcelona / Vilafranca del Penedès 2016 ja Tallinna 2018 Näilltä matkoilta Dimus on saanut ystäväkuoroja, jotka ovat vastavuoroisesti tehneet kuoromatkoja Suomen. Globalisaatio on monelle tuttua työelämästä ja toimii näin myös harrastuksissa.

Kuorossa on tällä hetkellä noin 32 laulajaa edustaen tasapainoisesti eri äänialoja. Merkittävä osa laulajista on teekkarikuorojen PKK Dominante ja PK entisiä laulajia. Iloiseen ilmapiiriin on löytänyt tiensä myös moni muu sekakuorolaululle sydämensä menettänyt akateeminen kuoroseniori. Kuorolaisille Dimus merkitsee  viihtyisää ja mukavaa yhdessäoloa, mutta samalla riittävän musiikillisia haasteita.

Kamarikuoro Dimuksen harjoittelutahti on pyritty sovittamaan työelämässä aktiivisesti vaikuttavien jäsentensä vaatimuksiin. Harjoituksiin kokoonnutaan 1 - 2 viikon välein. Harjoittelupaikkana on Albergan kartano Espoon Leppävaarasssa.